kompot z granatu i porzeczki

wyjątkowy smak dzieciństwa! Dzieci pokochają oryginalny napój! Kompot z granatu i porzeczki.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
40 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój granat na kawałki razem z cajurą i umieść w garnku z wrzącą wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj porzeczki, miętę i cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj przez 15-20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostudzić i gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Granat - 52   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy