Home Twix
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
masło kroimy w kostkę (trzy odstawiamy na karmel), wsypujemy mąkę, cukier, sól 0,5 łyżeczki.mieszamy blenderem.
okaże się okruchem. Wlej go do formy, ubij, wyrównaj i włóż do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.
Karmel: na patelni wkładamy masło 3 kostki, 2 puszki skondensowanego mleka. Gotuj na ogniu, aż powstanie karmel.
gdy masa zgęstnieje, można ją usunąć. To około 20 minut.
przenieś karmel na schłodzone ciasto, wyrównaj.
w kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę i wlej ją na gorąco na karmel. Wyrównaj i włóż do lodówki.
pokrój Twix na batony.
okaże się okruchem. Wlej go do formy, ubij, wyrównaj i włóż do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.
Karmel: na patelni wkładamy masło 3 kostki, 2 puszki skondensowanego mleka. Gotuj na ogniu, aż powstanie karmel.
gdy masa zgęstnieje, można ją usunąć. To około 20 minut.
przenieś karmel na schłodzone ciasto, wyrównaj.
w kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę i wlej ją na gorąco na karmel. Wyrównaj i włóż do lodówki.
pokrój Twix na batony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g