letnia zupa
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
oddzielne jedzenie i okroshka w letnim upale nie są kompatybilne, ale możesz zrobić alternatywną zimną zupę.
najpierw ugotuj jajka. nie jest konieczne gotowanie w stromym, niech żółtko będzie lekko miękkie, ponieważ zupa zostanie zjedzona "na raz".
podczas gdy jajka bulgoczą i skaczą, przygotowujemy bazę kwaśnej śmietany. Obierz ogórek i cukinię ze skóry, ubij blenderem. Te warzywa są bardzo wodniste, okazuje się prawie, że sok z miąższem. Sól sok, dodaj do niego śmietanę. w razie potrzeby spróbuj i dodaj sól.
pokrój słodką czerwoną paprykę, rzodkiewkę, część ogórka i cukinię. Możesz pokruszyć zielenie.
oczyść jajka, drobno posiekaj parę, Pozostałe jajko po prostu na pół do dekoracji.
wymieszaj warzywa, jajka i zioła, trochę soli, wlej śmietanę.
!!! Uwaga, nie można dodawać pomidorów, w zupie jest jajko. Białko to nie miesza się z owocami i kwaśnymi owocami (w tym pomidorami).
najpierw ugotuj jajka. nie jest konieczne gotowanie w stromym, niech żółtko będzie lekko miękkie, ponieważ zupa zostanie zjedzona "na raz".
podczas gdy jajka bulgoczą i skaczą, przygotowujemy bazę kwaśnej śmietany. Obierz ogórek i cukinię ze skóry, ubij blenderem. Te warzywa są bardzo wodniste, okazuje się prawie, że sok z miąższem. Sól sok, dodaj do niego śmietanę. w razie potrzeby spróbuj i dodaj sól.
pokrój słodką czerwoną paprykę, rzodkiewkę, część ogórka i cukinię. Możesz pokruszyć zielenie.
oczyść jajka, drobno posiekaj parę, Pozostałe jajko po prostu na pół do dekoracji.
wymieszaj warzywa, jajka i zioła, trochę soli, wlej śmietanę.
!!! Uwaga, nie można dodawać pomidorów, w zupie jest jajko. Białko to nie miesza się z owocami i kwaśnymi owocami (w tym pomidorami).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g