skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić zupę rybną
Krok 2:
Ryby czyścimy, kroimy, filetujemy
Krok 3:
Na patelni kładziemy ogony, płetwy, głowy, łodygi selera, całą cebulę, marchewkę i ząbek czosnku i gotujemy mocny bulion
Krok 4:
Drobno posiekaj cebulę i czosnek
Krok 5:
Na oliwie lekko podsmaż cebulę, czosnek
Krok 6:
Dodaj koktajl morski
Krok 7:
Pokrój pomidora na krzyż i zalej wrzącą wodą
Krok 8:
Oblać zimną wodą i zdjąć skórę
Krok 9:
Wytnij rdzeń z nasionami, pokrój pomidora w kostkę
Krok 10:
Wlać białe wino i dusić. Sól, pieprz
Krok 11:
Krok 12:
Filety kroimy na duże kawałki
Krok 13:
Krok 14:
filetuj rybę.
z kości, głów i ogonów ugotuj mocny bulion, dodając sól, seler, marchewkę, kilka ząbków czosnku i 1 cebulę.
odcedź bulion.
w rondelku podgrzej oliwę z oliwek, dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek, ułóż koktajl morski i podsmaż.
Dodaj pokrojonego pomidora bez skórki i nasion, wlej wino. Dusić przez 10 minut.
sól, pieprz.Wlać bulion rybny, dodać rybę i gotować przez kolejne 10-15 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
podawaj na gorąco, z tostami z oliwy z oliwek i grzankami startymi w czosnku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g