świeża zupa rybna z koktajlem morskim

włoska zupa jest idealna dla miłośników pysznej i wyśmienitej kuchni! Taka niesamowita zupa z koktajlu morskiego spodoba się wszystkim miłośnikom ryb!
AllaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 6 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 29 % 4 g
85 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić zupę rybną

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ryby czyścimy, kroimy, filetujemy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni kładziemy ogony, płetwy, głowy, łodygi selera, całą cebulę, marchewkę i ząbek czosnku i gotujemy mocny bulion

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj cebulę i czosnek

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na oliwie lekko podsmaż cebulę, czosnek

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj koktajl morski

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój pomidora na krzyż i zalej wrzącą wodą

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oblać zimną wodą i zdjąć skórę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wytnij rdzeń z nasionami, pokrój pomidora w kostkę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlać białe wino i dusić. Sól, pieprz

  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Filety kroimy na duże kawałki

  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

filetuj rybę.
z kości, głów i ogonów ugotuj mocny bulion, dodając sól, seler, marchewkę, kilka ząbków czosnku i 1 cebulę.
odcedź bulion.
w rondelku podgrzej oliwę z oliwek, dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek, ułóż koktajl morski i podsmaż.
Dodaj pokrojonego pomidora bez skórki i nasion, wlej wino. Dusić przez 10 minut.
sól, pieprz.Wlać bulion rybny, dodać rybę i gotować przez kolejne 10-15 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
podawaj na gorąco, z tostami z oliwy z oliwek i grzankami startymi w czosnku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Koktajl morski - 95   kcal/100g

Podobne przepisy