zupa wieprzowo-wołowa "abchaska& quot;
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagotuj bulion z kości mózgowej.
pokrój wieprzowinę i wołowinę w drobną kostkę i dodaj do bulionu.
gotuj przez 15-20 minut.
sól.
opłucz ryż i włóż do garnka.
dodaj drobno posiekane chili, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i liść laurowy.
gotuj przez 5 minut.
dodaj drobno posiekaną cebulę. Włóż do rondla.
gotuj zupę na meldennym ogniu, aż ryż będzie całkowicie ugotowany.
posiekaj czosnek, dodaj do zupy i wyłącz ogień.
pozostaw zupę na 10-15 minut.
pokrój wieprzowinę i wołowinę w drobną kostkę i dodaj do bulionu.
gotuj przez 15-20 minut.
sól.
opłucz ryż i włóż do garnka.
dodaj drobno posiekane chili, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i liść laurowy.
gotuj przez 5 minut.
dodaj drobno posiekaną cebulę. Włóż do rondla.
gotuj zupę na meldennym ogniu, aż ryż będzie całkowicie ugotowany.
posiekaj czosnek, dodaj do zupy i wyłącz ogień.
pozostaw zupę na 10-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Kości wołowe - 105 kcal/100g