Sałatka z buraków z dressingiem pomarańczowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj i obierz buraki.
pokrój go w drobną kostkę.
dodaj posiekane warzywa i wyciśnij czosnek przez prasę.
do sosu wymieszaj sok z połowy pomarańczy, oliwę z oliwek i ocet winny.
wymieszaj sałatkę i polej dressingiem.
dodaj czarny pieprz i sól do smaku.
smacznego!!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g