łatwa zupa z soczewicy z ziemniakami
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
włóż pokrojone w kostkę ziemniaki i soczewicę umytą w zimnej wodzie do bulionu.
pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.
zetrzyj marchewki.
podsmaż cebulę z marchewką na oleju roślinnym.
włóż sos warzywny do garnka.
gotuj zupę na małym ogniu pod przykryciem, aż będzie miękka, 15-20 minut.
5 minut przed końcem gotowania dodaj sól do zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal / 100g