owsianka ryżowa z grzybami i mięsem na wodzie
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj cebulę, grzyby,mięso, marchewkę na grubej tarce. Smażyć grzyby z dodatkiem czosnku, Kari, papryki. Smażyć cebulę, dodać marchewkę, mięso, a następnie sos.Wszystkie składniki (z wyjątkiem ryżu i grzybów) przenosimy na patelnię i dusimy.Mięso jest prawie gotowe-dodaj ryż i grzyby. Wlej wodę z ryżu na 2 palce. Solić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g