skład / składniki
gotowanie krok po kroku
uwielbiam wszelkiego rodzaju bułki pita z różnymi nadzieniami. Istnieje wiele takich przepisów, a tutaj możesz w pełni wykazać się wyobraźnią.
tutaj chcę podzielić się z Tobą jedną z opcji nadzienia.
bierzemy pierwszy arkusz chleba pita i smarujemy majonezem. Trzy paluszki krabowe na drobnej tarce i równomiernie rozprowadzić na natłuszczonym chlebie pita. Teraz ostrożnie złóż pierwszy arkusz rolką.
przygotowanie nadzienia na drugi arkusz.
ugotuj jajka. Na drobnej tarce puść stopiony ser i jajka. Dodaj posiekany czosnek i majonez i dokładnie wymieszaj. Teraz równomiernie rozprowadź mieszaninę jajek na całym arkuszu.
kładziemy na nim pierwszy zwinięty arkusz, a drugi owijamy rolką.
bierzemy trzeci arkusz i smarujemy majonezem. Rozłóż na nim drobno posiekane warzywa lub liście sałaty. Kładziemy rolkę z pierwszych dwóch arkuszy na krawędzi i owijamy je w trzeci=)
teraz zawiń go w folię spożywczą i wyślij do lodówki na godzinę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal / 100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g