zupa ziemniaczana z mostkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
smażyć mostek na patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Włóż go do garnka.
ziemniaki pokroić w drobną kostkę i ułożyć na mostku.
cebulę, pomidory i paprykę pokroić w drobną kostkę.
pokrój marchewki w cienkie półkola.
pokrój seler w cienkie paski.
na patelni, na której smażono mostek, podsmaż cebulę, marchewkę, paprykę, pomidory i seler.
pieczeń włożyć do garnka.
dodaj przyprawy, sól, pieprz, liść laurowy.
napełnij zawartość garnka wodą.
przykryj garnek pokrywką i umieść w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
po 10-15 minutach zmniejsz ogień do 120 stopni i gotuj zupę przez godzinę.
podczas serwowania dodaj drobno posiekane warzywa do zupy.
ziemniaki pokroić w drobną kostkę i ułożyć na mostku.
cebulę, pomidory i paprykę pokroić w drobną kostkę.
pokrój marchewki w cienkie półkola.
pokrój seler w cienkie paski.
na patelni, na której smażono mostek, podsmaż cebulę, marchewkę, paprykę, pomidory i seler.
pieczeń włożyć do garnka.
dodaj przyprawy, sól, pieprz, liść laurowy.
napełnij zawartość garnka wodą.
przykryj garnek pokrywką i umieść w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
po 10-15 minutach zmniejsz ogień do 120 stopni i gotuj zupę przez godzinę.
podczas serwowania dodaj drobno posiekane warzywa do zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g