kasza perłowa lecznicza
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
posortuj kaszę, usuwając obce zanieczyszczenia. Dobrze spłucz bieżącą wodą i moczyć przez noc w objętości 1:4.
rano spuść wodę i ponownie spłucz płatki i wlej na rozgrzaną patelnię.
szybko mieszając, susz płatki przez dwie do trzech minut.
podczas suszenia zbóż można zobaczyć, jak pojawiają się małe kiełki. Musisz starać się nie suszyć tych kiełków, aby uzyskać maksimum przydatnych substancji.
w rondlu podgrzej bulion i wlej kaszę.
na małej patelni zagotuj olej roślinny, dodaj do niego przyprawy, wymieszaj i wlej Ekstrakt do owsianki.
wymieszaj owsiankę i gotuj z otwartą pokrywką bez mieszania na małym ogniu.
smażyć drobno posiekaną cebulę i marchewkę pokrojoną w paski na oleju roślinnym.
gdy owsianka jest ugotowana i krucha (na jej powierzchni pojawiają się ostatnie pęcherzyki powietrza), rozgotuj ją na jej powierzchni.
przykryj owsiankę pokrywką i smaż na bardzo małym ogniu przez 5-6 minut.
rano spuść wodę i ponownie spłucz płatki i wlej na rozgrzaną patelnię.
szybko mieszając, susz płatki przez dwie do trzech minut.
podczas suszenia zbóż można zobaczyć, jak pojawiają się małe kiełki. Musisz starać się nie suszyć tych kiełków, aby uzyskać maksimum przydatnych substancji.
w rondlu podgrzej bulion i wlej kaszę.
na małej patelni zagotuj olej roślinny, dodaj do niego przyprawy, wymieszaj i wlej Ekstrakt do owsianki.
wymieszaj owsiankę i gotuj z otwartą pokrywką bez mieszania na małym ogniu.
smażyć drobno posiekaną cebulę i marchewkę pokrojoną w paski na oleju roślinnym.
gdy owsianka jest ugotowana i krucha (na jej powierzchni pojawiają się ostatnie pęcherzyki powietrza), rozgotuj ją na jej powierzchni.
przykryj owsiankę pokrywką i smaż na bardzo małym ogniu przez 5-6 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g