kasza perłowa lecznicza

Chcesz dobrze się odżywiać? Zacznij od owsianki perłowej na śniadanie! Smacznie. Najlepszym posiłkiem rano jest owsianka perłowa. Jak mówią lekarze, to owsianka perłowa, której przepis oferuję, pochłania całą żółć, soki trzustkowe, a także usuwa radionuklidy, poprawia perystaltykę, usuwa pozostałości herbicydów, nawozów i innych toksyn, które przez długi czas "osiadły" w naszej krwi. A jednak-taka owsianka nie ma nic wspólnego z jęczmieniem jęczmiennym podawanym w gastronomii. Ta owsianka perłowa jest smaczna, zdrowa i lecznicza.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 69 % 18 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
posortuj kaszę, usuwając obce zanieczyszczenia. Dobrze spłucz bieżącą wodą i moczyć przez noc w objętości 1:4.
rano spuść wodę i ponownie spłucz płatki i wlej na rozgrzaną patelnię.
szybko mieszając, susz płatki przez dwie do trzech minut.
podczas suszenia zbóż można zobaczyć, jak pojawiają się małe kiełki. Musisz starać się nie suszyć tych kiełków, aby uzyskać maksimum przydatnych substancji.
w rondlu podgrzej bulion i wlej kaszę.
na małej patelni zagotuj olej roślinny, dodaj do niego przyprawy, wymieszaj i wlej Ekstrakt do owsianki.
wymieszaj owsiankę i gotuj z otwartą pokrywką bez mieszania na małym ogniu.
smażyć drobno posiekaną cebulę i marchewkę pokrojoną w paski na oleju roślinnym.
gdy owsianka jest ugotowana i krucha (na jej powierzchni pojawiają się ostatnie pęcherzyki powietrza), rozgotuj ją na jej powierzchni.
przykryj owsiankę pokrywką i smaż na bardzo małym ogniu przez 5-6 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Szafran - 310   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy