Zupa jaglana z wołowiną

ukraińską zupę polową można przygotować w domu! Smacznie. Kulesh jest starożytnym ludowym ukraińskim i białoruskim jedzeniem, zawiera 1 i 2 danie, a ta zupa zawiera płatki zbożowe, warzywa i smalec. To danie jest gotowane na ogniu , a jego przepis zależy przede wszystkim od produktów. Aby Kulesza była prawdziwym"daniem kempingowo-polowym & quot;, po ugotowaniu podpal kilka drewnianych patyków do grillowania, a następnie, po zwęgleniu, natychmiast wrzuć je do zupy. Kulesz będzie pachniał ogniskiem.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 52 % 13 g
123 kcal
IG: 77 / 0 / 23

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

dobrze spłucz proso, zalej wodą, zagotuj i gotuj przez 5-10 minut, aby gorycz zniknęła.
szynkę (smalec, mostek, boczek itp.) pokroić w drobną kostkę i usmażyć na suchej patelni.
dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.
dodaj startą marchewkę. Obsmażać.
dodaj drobno posiekaną paprykę. Obsmażać.
pokrój ziemniaki w cienkie kostki i włóż do garnka.
dodaj gotowane proso.
rozłóż rozgotowanie na wierzchu.
wlać gorący bulion. Sól, pieprz, dodaj przyprawy i liść laurowy.
umieść garnek w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po 10 minutach obniż temperaturę do 120 stopni.
gotuj Kulesz z prosa przez około godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy