makaron z tuńczykiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj makaron z pszenicy durum w osolonej wodzie, odcedź. Drobno posiekaj ząbki czosnku i smaż na oleju, dodaj pomidory na patelnię. Drobno posiekaj pomidory. Do smażenia wlać posiekaną natkę pietruszki, posolić do smaku i dusić sos przez 15 minut. Otwórz puszkę tuńczyka, rozgnieć widelcem i dodaj do sosu. Gotuj przez 5 minut.
połóż makaron na porcjowanych talerzach i polej powstałym sosem rybnym.
udekoruj zielenią i zacznij jeść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g









