makaron na obiad z serem i warzywami

Czas rozkoszować się bogatym smakiem prawdziwego makaronu! Pyszne danie, które jest dość łatwe do przygotowania. Z makaronu można zrobić wiele różnych potraw. Mogą być pieczone, nadziewane i doprawiane różnymi sosami. Zawsze będzie bardzo smacznie! Makaron jest nam znany jako gorące danie. Proponuję spróbować jako zimne danie-spaghetti z pomidorami i serem. Bardzo smaczne i praktyczne. Możesz zabrać ze sobą na piknik!
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 6 g
tłuszcze 26 % 11 g
węglowodany 60 % 25 g
218 kcal
IG: 12 / 88 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

włóż makaron do gotowania ( we wrzącej osolonej wodzie) - gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
W międzyczasie posiekaj drobno czosnek i cebulę, pomidory-dwa z trzech również posiekaj. Podsmaż czosnek i cebulę na oliwie z oliwek, dodaj do nich pomidory i smaż do miękkości. Następnie sól, pieprz.
w blenderze zmiel trzeciego pomidora, dodając do niego natkę pietruszki (kilka gałązek). Sól masę. Podgrzewam go jeszcze bardziej, aby nie schłodzić makaronu. Można to zrobić w kuchence mikrofalowej.
teraz wymieszaj gotowy makaron z opiekaniem i sosem, posyp serem startym na drobnej tarce. Jeśli danie nie jest wystarczająco gorące, możesz je podgrzać w kuchence mikrofalowej. Ale na tym etapie okazuje się doskonały.
możesz również użyć dowolnego innego, nawet kremowego, zamiast oliwy z oliwek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy