feijoa z cukrem na zimę

oryginalny przepis na dżem zajmie należne mu miejsce w książce kucharskiej!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 96 % 50 g
204 kcal
IG: 12 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

Listopad to sezon feijoa, który nie trwa długo. Aby zaopatrzyć się w pachnące zielone owoce, musisz się pospieszyć. Przepis na dżem feijoa podyktował mi sąsiad. Proces przygotowania dżemu zajmie tylko pół godziny, a produkty do gotowania wymagają minimalnej ilości-feijoa i cukru. Takie słodkie jedzenie dobrze komponuje się z naleśnikami, naleśnikami, sernikami. Dodaję również ten dżem do twarogu, okazuje się, że jest to bardzo smaczny i zdrowy twaróg owocowy. Myjemy feijoa w wodzie i odcinamy końcówki. Brązowe plamki na owocach są oznaką ich dojrzałości, więc nie odcinaj ich. Przygotowane owoce przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub siekamy za pomocą blendera. Stopień zmielenia zależy od Twojego gustu. Dodaj granulowany cukier do posiekanych owoców i dokładnie wymieszaj te składniki. Pozostaw puluchenną masę na chwilę, aby kryształy cukru całkowicie się rozpuściły. Dżem feijoa jest gotowy. Jeśli planujesz przechowywać dżem, sterylizuj słoiki i szczelnie zamknij. Czas sterylizacji zależy od objętości puszek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Feijoa - 49   kcal/100g

Podobne przepisy