ten niezwykły dżem nie pozostawi cię obojętnym! Pamiętasz w piosence: "kłótnie wagonów są powszechne i ciągną do rozmowy"? Kiedyś miałem długą drogę do domu skarbowego, innymi słowy długą podróż służbową. W towarzyszach podróży-najsłodsza kobieta, kłopotliwa kobieta, która jechała do wnuków w Surgut. Rozmawialiśmy, pojawił się wspólny temat-Domek. Mój sąsiad uwielbiał dla niej pracować, a ja zbierałem plony. "Szkoda, że jest zima, uwielbiam czerwone porzeczki, tak bym je jadła i jadła" - westchnęłam. "Tak, co się stało, oto-poczęstuj się!"I tymi słowami towarzysz podróży podniósł na stół słoik z przezroczystym Rubinowym dżemem. Żałuję, że połowa tego słoika znalazła się we mnie. Oto przepis na ten wspaniały dżem z czerwonej porzeczki.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
0
%
0
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
100
%
56
g
223
kcal
IG:
7
/
0
/
93
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
3 h
PT3H
Krok 1:
Krok 2:
Krok 3:
Krok 4:
Krok 5:
Krok 6:
musisz zrobić syrop z cukru i wody i przecedzić przez kilka warstw gazy. Czerwona porzeczka jest bardzo delikatną jagodą, więc nie jest blanszowana, wystarczy ją umyć w chłodnej wodzie. Umieść porzeczki w misce do gotowania, napełnij syropem, powinien być gorący. Odczekaj 10 godzin i ugotuj dżem w jednym ujęciu.
pozostało Ci tylko: przygotować słoiki, wlać wrzący dżem, zakorkować, postawić do góry nogami i ostudzić.
podziel się przepisami, jedzenie Cię zaprzyjaźni, jest tak wielu dobrych, reagujących ludzi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy