dżem z czerwonej porzeczki na syropie

ten niezwykły dżem nie pozostawi cię obojętnym! Pamiętasz w piosence: "kłótnie wagonów są powszechne i ciągną do rozmowy"? Kiedyś miałem długą drogę do domu skarbowego, innymi słowy długą podróż służbową. W towarzyszach podróży-najsłodsza kobieta, kłopotliwa kobieta, która jechała do wnuków w Surgut. Rozmawialiśmy, pojawił się wspólny temat-Domek. Mój sąsiad uwielbiał dla niej pracować, a ja zbierałem plony. "Szkoda, że jest zima, uwielbiam czerwone porzeczki, tak bym je jadła i jadła" - westchnęłam. "Tak, co się stało, oto-poczęstuj się!"I tymi słowami towarzysz podróży podniósł na stół słoik z przezroczystym Rubinowym dżemem. Żałuję, że połowa tego słoika znalazła się we mnie. Oto przepis na ten wspaniały dżem z czerwonej porzeczki.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 56 g
223 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

musisz zrobić syrop z cukru i wody i przecedzić przez kilka warstw gazy. Czerwona porzeczka jest bardzo delikatną jagodą, więc nie jest blanszowana, wystarczy ją umyć w chłodnej wodzie. Umieść porzeczki w misce do gotowania, napełnij syropem, powinien być gorący. Odczekaj 10 godzin i ugotuj dżem w jednym ujęciu.
pozostało Ci tylko: przygotować słoiki, wlać wrzący dżem, zakorkować, postawić do góry nogami i ostudzić.
podziel się przepisami, jedzenie Cię zaprzyjaźni, jest tak wielu dobrych, reagujących ludzi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy