dżem Kalinowy z jabłkami na zimę

Jak miło jest wrzucić dużą łyżkę do tego stworzenia! Pyszne bardzo! Teraz, gdy nadeszło zimno, pamiętamy o naszych przygotowaniach wykonanych latem. Myślę, że zaopatrzyłeś się w dżem. Zwłaszcza, że z witaminą C. ale dżem z kaliny jest prawdopodobnie nieznany wielu. Tymczasem kalina jest bardzo przydatną jagodą. Cóż, przepis kulinarny! I został znaleziony. Ugotujemy dżem z kaliny, dodając tam jabłka. Znaleziono wyjście, możesz ugotować pyszny dżem z jabłkami i kaliną. To jedzenie jest pyszne i po prostu jak magazyn witamin!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 51 g
208 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h

umyj i obierz jabłka. Nie potrzebujemy Skórki, dlatego pozbywamy się jej i nasion. Obrane jabłka kroimy bardzo drobno.

a teraz do kaliny. Musisz wycisnąć z niego sok. Robimy to tak, jak każdy z nas jest wygodny – lub za pomocą blendera, a następnie przez gazę. I możesz wycisnąć sok za pomocą sokowirówki lub sokowirówki.

posyp kawałki jabłek cukrem. Gotujemy. Następnie wlej sok z kaliny do półgotowanego dżemu. Gotuj przez kolejne 10 minut i wlej masę do słoików. Zwiń gorące sterylne pokrywki.

ale ten dżem można przechowywać na półce w kuchni i spiżarni. Nie potrzebuje zimna.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kalina - 26   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy