dżem z arbuza z jabłkami

słodycze docenią! Prosty przepis na specjalną ucztę!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 46 g
182 kcal
IG: 2 / 4 / 93

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 D 16 h

choć nie jest to dziwne, w dzisiejszych czasach trudno jest spotkać dżem z arbuza z jabłkami. Samo danie zasługuje na uwagę ze względu na swój smak i oryginalność. Udało mi się poznać kulinarny przepis na ten dżem od dalekich krewnych. Opowiedzieli wszystkie subtelności i główne punkty przy produkcji tego dania. W tym artykule zapoznasz się z nimi. Zacznijmy robić dżem z arbuza z jabłkami.
początkowo oddziel białą część od zewnętrznej zielonej części naszego arbuza i jasnoczerwonej. Następnie pokrój tę część na kwadraty o długości 1,5 centymetra, a następnie zanurz je w gorącej wodzie na 6-10 minut, a następnie gotuj w płynnym syropie, aż skórki będą całkowicie przezroczyste. Następnie skórki są przechowywane przez 7-10 godzin. Gotowanie odbywa się wraz z jabłkami w kilku krokach (3-4), w odstępie 3-4 godzin. Następnie dodaje się kwas cytrynowy i wanilię na końcu łyżeczki. Po wykonaniu tych manipulacji otrzymujemy pyszne jedzenie! Teraz możesz cieszyć się nowymi doznaniami smakowymi ze swoimi krewnymi. Ten dżem można gotować ze śliwkami, gruszkami, pigwą.
życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórki arbuza - 18   kcal/100g

Podobne przepisy