Cukierki twarogowe z ciasteczkami
skład / składniki
13
porcje:
metoda gotowania
1) twaróg należy zmielić na gładką masę.
2) dodaj cukier i cukier waniliowy i ponownie wymieszaj.
3) ciasteczka ( kupiłem kruche) muszą zostać zmielone na okruchy.
4) okruchy pokruszonych ciastek, przenieś do twarogu, wszystko wymieszaj.
5) zetrzyj czekoladę.
6) z masy twarogu z ciasteczkami zwijamy małe kulki, a następnie posypujemy startą czekoladą!
7) włóż do lodówki na około godzinę.
8) gotowe)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g