skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Umyj wszystkie owoce, co jest konieczne - oczyść.
Krok 2:
Gotuj krojenie niezbyt drobno, z winogrona. Plasterki mandarynki pozostawić w folii, jeśli jest delikatna, w razie potrzeby przeciąć na pół. Najszybszym sposobem na uwolnienie pomarańczy i grejpfruta z folii jest cienkie cięcie skóry nożem, chwytając część z folią / jak na zdjęciu/, a następnie po prostu ostrożnie Wytnij plasterki i pokrój je na kawałki.
Krok 3:
Lekko wymieszaj wszystkie kawałki w salaterce.
Krok 4:
Podając porcje, dopraw i posyp posiekanymi orzechami na wierzchu. Będzie również smaczny bez tankowania.
Krok 5:
Taka jasna sałatka będzie wspaniałą przekąską lub doskonałym deserem zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu !
przygotowuje się naprawdę bardzo szybko, niektóre umiejętności i zręczność są potrzebne tylko podczas oddzielania filmów z owoców cytrusowych.
jeśli jest przygotowany z wyprzedzeniem, przechowuj przykryty w lodówce, / pokrój banana i kiwi przed podaniem/, dopraw i posyp orzechami tuż przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g