prosta sałatka z mango i cukinii

pyszne, lekkie, niskokaloryczne i proste w przygotowaniu! Możesz gotować zarówno w dni powszednie, jak i na świątecznym stole, ale dla małej firmy, ponieważ sałatka jest bardzo piękna tylko natychmiast po podaniu. Jest bardziej preferowany przez panie, bardzo dobry w dni postu. Warzywa doskonale harmonizują z owocami i zawierają dużo błonnika, co jest dobre dla trawienia, może łatwo zastąpić wieczorny posiłek.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 53 % 8 g
85 kcal
IG: 63 / 25 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj żywność, warzywa i owoce dokładnie umyj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dressing: - wyciśnij 2h. l. sok z cytryny, wymieszaj z 1h. l cukru, dodaj kilka łyżek. l. olej roślinny - dobrze wymieszaj. Sól i pieprz dodaję bezpośrednio do sałatki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w cienkie piórka, warzywa i jabłko w paski, mango w cienkie plasterki. Jeśli pomidor jest soczysty, usuń rdzeń i nie używaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W głębokiej salaterce dodaj wszystkie kawałki i delikatnie wymieszaj. Dodaj sos z oleju i soku z cytryny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ponieważ Mango jest bardzo delikatne, dodajemy je jako ostatnie w porcji, w plasterkach na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lekko pieprz i trochę prosto do salaterki, drobno zetrzyj ser na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp sezamem i to wszystko! Świetna, lekka sałatka jest gotowa!

podawaj natychmiast, jeśli stoi-puści sok, a reprezentacyjny wygląd zostanie utracony.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal / 100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Mango - 67   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukinia - 16   kcal / 100g

Podobne przepisy