ciasto bez pieczenia na herbatę w 10 minut

zrób ciasto w 15 minut i bez pieczenia! Z kawą, herbatą!
Katya Bivken SzefAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 41 % 25 g
węglowodany 49 % 30 g
369 kcal
IG: 10 / 83 / 7

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj ciasteczka Savoyardi na małe okruchy za pomocą blendera lub zmiażdż.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Parzyć i schłodzić kawę. Mascarpone wymieszać do uzyskania gładkości, dodać cukier puder i kawę, dobrze wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do pachnącego mascarpone dodaj okruchy biszkoptu i wymieszaj, aby masa stała się jednorodna.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Z masy tworzymy te same kulki, około 20 g.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kakao przesiej przez sito i zwiń każdą kulkę ze wszystkich stron, strząśnij nadmiar kakao.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto wysyłamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Ciasto tiramisu jest gotowe! Smacznego!)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Kawa mielona - 200   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g
  • Savoyardi - 378   kcal/100g

Podobne przepisy