talerz przekąsek z czerwoną rybą

pięć szybkich zimnych przekąsek dla Twoich gości! Bardzo łatwe do przygotowania przekąski, które zawsze będą korzystne i pięknie wyglądać na świątecznym stole!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 41 % 13 g
węglowodany 28 % 9 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przekąski, zdejmij skórę z ryby i usuń kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę dwóch rodzajów na pół pierścienia tak cienko, jak to możliwe, przenieś do miski i dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby przygotować pierwszy rodzaj przekąski, pokrój rybę na duże kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj rybę do miski z cebulą, lekko dopraw czarnym pieprzem dla smaku i aromatu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj olej roślinny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj, aby ułożyć na talerzu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby przygotować drugi rodzaj przekąski, pokrój awokado.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż połowę owoców na talerzu i dobrze ugniataj widelcem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój rybę w drobną kostkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Drobno posiekaj koperek.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj rybę do talerza do awokado.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj koperek i wymieszaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka, napełnij tartaletki, udekoruj imbirem i rozłóż na talerzu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Aby przygotować trzeci rodzaj przekąski, bierzemy kawałek ryby i kroimy na talerze.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Połóż cienko pokrojony plasterek cytryny na talerzu ryby i zawiń w rolkę.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Na następnym talerzu ryby rozłóż talerz imbiru i zawiń go w rolkę.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Zabezpiecz rolki wykałaczką i połóż na talerzu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Aby przygotować czwarty rodzaj kanapki z przekąskami, pokrój ogórek na duże kostki, z których wykonujemy kwadraty.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Kroimy dość duże plasterki cytryny, z których robimy osobliwe kwadraty równe ogórkowi.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Pokrój rybę w równe kostki, połóż na talerzu i dopraw olejem roślinnym.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Zaczynamy zbierać kanapki z naszych kostek na szaszłykach-ogórek, ryba, oliwka, cytryna, imbir. Do kanapek używamy ogórka jako podstawy. Dodaj talerz z kanapkami do ogólnego dania z przekąskami.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Aby przygotować piąty rodzaj przekąski, bierzemy rybę i kroimy na małe kawałki.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Bardzo drobno posiekaj koperek.

  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Pocieramy dwa ugotowane jajka na drobnej tarce, do której dodajemy 1 łyżkę. l ser topiony.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Połóż rybę na talerzu do jajek z serem.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Formujemy kulki, z których część toczymy w koperku, inne dekorujemy natką pietruszki i układamy na talerzu.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Pozostałe ryby mieszamy z płytkami imbiru i układamy na talerzu. Gdzie imbir i czerwona ryba - zawsze jest sukces!

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Świąteczna przekąska na stole, którą wszyscy lubią i gotują w kilka minut!

szybka przekąska, którą wszyscy lubią, gotuje się w kilka minut i odlatuje w kilka sekund.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Świeży Keta - 138   kcal/100g
  • Keta solona - 184   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy