skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie, umyj wszystko dobrze, obierz mango i cebulę. W razie potrzeby usuń skórkę z pomidora / dostałem bardzo delikatną i zostawiłem, nie wpłynęło to na smak/.
Krok 2:
Pokrój cebulę, pomidor, zioła w bardzo drobną kostkę. Pokrój trochę większe Mango. Mój ostry pieprz i czyszczę go tylko w rękawiczkach medycznych, wskazane jest zamknięcie go folią, jest boleśnie palący. Biorę go z paznokcia małego palca, kroję bardzo drobno i wkładam natychmiast do głębokiej salaterki.
Krok 3:
Dodaj tutaj całe cięcie, szczyptę soli, mielony Cher.pieprz, trochę miodu. Dopraw 2 łyżeczki soku z cytryny i 1 łyżki oliwy z oliwek, delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 10-15 minut. To wszystko, sos jest gotowy!
Krok 4:
Bardzo dobrze jest podawać go do każdego mięsa. Dostosuj ostrość do smaku.
Krok 5:
Tym razem mieliśmy pieczone skrzydełka. Smak sosu jest słodko - kwaśny i pikantny jednocześnie z przyjemną soczystością warzyw i słodyczą Mango.
sos jest bardzo łatwy do zrobienia. Nie należy wykluczać chili-jest to atrakcja potrawy, bez niej otrzymasz sałatkę z pomidorów, cebuli, owoców i ziół. Jeśli nie lubisz pikantnych, dodaj trochę chili do sosu Salsa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g