ciasto czekoladowe w płynie

niesamowity deser! Bogaty i bogaty smak czekolady! Chocolate trifl-ciasto francuskie, doskonałość, arcydzieło sztuki cukierniczej, umieszczone w szklance (może to być szklanka, miska i cokolwiek innego). Trifle są bardzo popularne w Europie i Stanach Zjednoczonych i nie jest to zaskakujące. W końcu nie są trudne do przygotowania, zwłaszcza jeśli masz pod ręką różne gotowe mieszanki: do przygotowania budyniu, biszkoptu. Oczywiście nie możesz używać mieszanek sklepowych, ale ugotuj wszystko sam-będzie jeszcze smaczniej!
tasiyLAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 30 % 17 g
węglowodany 61 % 35 g
310 kcal
IG: 3 / 29 / 69

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h 35 min

Trifle przygotowanie jest bardzo proste, jeśli wszystkie składniki są przygotowane wcześniej lub istnieją specjalne mieszanki sklepowe, aby szybko przygotować ciasta i budyń. Do czekoladowych trifle potrzebne będą czekoladowe ciastka biszkoptowe i budyń czekoladowy. Jeśli chcesz ugotować jedno i drugie od zera, możesz skorzystać z wyszukiwania i znaleźć wiele ciekawych przepisów na stronie.

więc ciasta i budyń są gotowe i schłodzone. Pokrój biszkopt na kostki o boku 1,5-2 cm i na razie przenieś je do dużego pojemnika. Budyń na razie czeka na skrzydłach również w osobnej misce.

śmietana powinna być dobrze schłodzona. Pojemną miskę schładzamy z wyprzedzeniem, umieszczając ją w zamrażarce na 15 minut. Następnie wlej do niego śmietanę i ubij mikserem na bujną pianę. W częściach Wprowadzamy cukier, kontynuując ubijanie. I wlej ekstrakt waniliowy w tym procesie. Ubij śmietanę, aż utworzą się twarde szczyty. Należy pamiętać, że krem można łatwo przerobić, zamieniając go w masło, dlatego staramy się dokładnie kontrolować proces.

w osobnym pojemniku łączymy budyń czekoladowy, mleko skondensowane i kawę, ubijamy mieszaninę mikserem, aż będzie gładka. Następnie rozłóż połowę bitej śmietany i ponownie ubij, aż mieszanina będzie gładka i gładka.

zaczynamy tworzyć trifle, do których potrzebujemy 4 filiżanek lub misek. Rozłóż biszkopt dolną warstwą , budyń na wierzchu, trzecią warstwą bitą śmietaną. Powtarzamy warstwy, napełniając kubki do góry. Ostatnią warstwą kładziemy bitą śmietanę.

trzy na tarce czekoladowej i posyp wiórkami trifla na wierzchu. Wyjmujemy kubki z triflami w lodówce na 6-8 godzin, po czym będą gotowe do podania.

można się cieszyć!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Gotowy budyń - 135   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g

Podobne przepisy