pyszne naleśniki z lekkim
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zgodnie z tradycją najpierw wymieszaj jajka, sól z zimnym mlekiem (ktoś lubi piec naleśniki na czystej wodzie lub mieszać połowę z mlekiem). W przyszłym cieście wlej przesianą mąkę. W cieście naleśnikowym, jak pamięta każda gospodyni, ważne jest, aby dokładnie wymieszać, aby powstała jednorodna płynna masa.
zanim upieczemy cienkie naleśniki z powstałego ciasta, zróbmy nadzienie.
pokrój płuco na kawałki, gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
posiekaj i usmaż cebulę w Rast.olej.
ugotowane płuco wraz z cebulą przepuścić 2 razy przez maszynę do mięsa. Możesz posiekać w blenderze. Dodaj sól, pieprz, śmietanę.oleje, przyprawy.
następnie połóż naleśnik na talerzu z opiekaną stroną i połóż na nim nasze oryginalne mięso mielone. Naleśniki zawijamy w kopertę i smażymy na oleju po obu stronach.
możesz naleśniki i nie smażyć, po prostu włóż nadzienie z lekkiego środka i zawiń.
dobrze byłoby podać nasze pyszne naleśniki z roztopionym masłem lub kwaśną śmietaną.
zanim upieczemy cienkie naleśniki z powstałego ciasta, zróbmy nadzienie.
pokrój płuco na kawałki, gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
posiekaj i usmaż cebulę w Rast.olej.
ugotowane płuco wraz z cebulą przepuścić 2 razy przez maszynę do mięsa. Możesz posiekać w blenderze. Dodaj sól, pieprz, śmietanę.oleje, przyprawy.
następnie połóż naleśnik na talerzu z opiekaną stroną i połóż na nim nasze oryginalne mięso mielone. Naleśniki zawijamy w kopertę i smażymy na oleju po obu stronach.
możesz naleśniki i nie smażyć, po prostu włóż nadzienie z lekkiego środka i zawiń.
dobrze byłoby podać nasze pyszne naleśniki z roztopionym masłem lub kwaśną śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g