Zupa Chlebowo-owocowa po litewsku

Oryginalna zupa dla najbliższych! Niedrogie i bardzo szybkie!
Mashenka♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 60 % 9 g
103 kcal
IG: 90 / 0 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
Kuchnia Litewska przez kilka stuleci była pod wpływem różnych kuchni narodowych. Jednak miałem szczęście, że kiedyś spróbowałem zupy z chleba i owoców po litewsku. Niesamowity smak! To chyba jeden z najsmaczniejszych deserów na Litwie. Teraz zapoznasz się z kulinarnym przepisem na to danie. Zacznijmy analizować wszystkie niuanse.
krakersy żytnie przed gotowaniem należy zmielić i usmażyć na suchej patelni wraz z cukrem i cynamonem. Następnie grzanki zalać wrzącą wodą i pozostawić w wodzie na 20 minut. Osobno musisz ugotować świeże, wcześniej obrane jabłka gruszki i śliwki. Następnie zaczynamy mieszać puree chlebowe, gotowane jabłka, sok z cytryny, cynamon, bitą śmietanę i cukier z naszego schłodzonego bulionu jabłkowego. Po 15 minutach posiłek będzie gotowy do podania!
Litewska zupa Chlebowo-owocowa jest natychmiast podawana do stołu 15-20 minut po ugotowaniu. Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy