Zupa z pierogami i korzeniami

proste składniki w doskonałej kombinacji dają nam niesamowity smak. Niedawno, patrząc w głąb zamrażarki, znalazłem tam kilkanaście pierogów. Data ważności jeszcze się nie skończyła, ale nie można ich zjeść. Pomyślałem trochę, przypomniałem sobie dawno zapomniany przepis kulinarny mojej mamy i zacząłem przygotowywać bardzo ciekawe jedzenie, a mianowicie zupę z pierogami. Powiedz mi, jak to się robi? Następnie przeczytaj uważnie!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 54 % 7 g
63 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
na początek bierzemy kości (absolutnie dowolne? wołowe, jagnięce, wieprzowe) i napełniamy je zimną wodą. Doprowadzamy kości do wrzenia, nie zapomnij okresowo usuwać piany. W ten sam sposób gotujemy je przez dwie do trzech godzin na małym ogniu. Po tym czasie bulion jest filtrowany. Teraz bierzemy korzenie i kroimy je w kostkę, wkładamy do wrzącego bulionu. Po około 15 minutach umieszczamy tam pierogi i kontynuujemy gotowanie, aż się pojawią. Możesz gotować pierogi oddzielnie od bulionu, wtedy zupa będzie bardziej przejrzysta. Przed podaniem posyp zupę drobno posiekanymi ziołami.

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g

Podobne przepisy