japońska zupa z kraba i jajek
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
w mojej rodzinie zwyczajowo je się obiad według schematu: pierwszy, drugi, "kompot". Dlatego gotuję nie tylko drugie dania, ale także zupy. Ponieważ codziennie jemy zupy, w związku z tym monotonia się nudzi, dlatego w dziedzinie przygotowywania pierwszych potraw używam różnych przepisów kulinarnych. Nie tak dawno temu gotowałem całkiem dobrą japońską zupę z krabami i jajkami, to jedzenie z kuchni japońskiej. Dzielę się z wami sposobem przygotowania tego dania. Najpierw włóż różowego łososia ze skórą do rondla z zimną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień, usuń piankę i gotuj przez 10-15 minut. Usuwamy kości i skórę z ryby, rozkładamy na małe kawałki. Bulion jest filtrowany. Następnie dokładnie spłucz ryż. Włóż do rondla, dodaj 2 szklanki wody, soli, oleju i zagotuj. Ryż należy gotować na dużym ogniu, aż woda całkowicie odparuje, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez około 10 minut. Rozbijamy kraby na kawałki, aby zdemontować je na kawałki. Wstępnie odcedzony bulion ponownie doprowadzamy do wrzenia. Dodaj kawałki ryby i kraba i gotuj przez kolejne 4 minuty.
następnie dodaj ryż do zupy i gotuj przez kolejne 4 minuty. Na koniec posyp zupę selerem i zdejmij z ognia. Zupa jest gotowa!
następnie dodaj ryż do zupy i gotuj przez kolejne 4 minuty. Na koniec posyp zupę selerem i zdejmij z ognia. Zupa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięso kraba - 73 kcal/100g
- Mięso kraba Miramar - 140 kcal/100g
- Mięso kraba Santa braemor - 84 kcal/100g
- Kraby gotowane - 96 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g