ucho łososia po rosyjsku
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotowanie zaczynamy od wlania wody do garnka i podpalenia. Gdy woda się zagotuje, oczyścimy łososia, a następnie wypatroszymy go i wypłukamy. Następnie pokrój łososia na małe kawałki. Teraz weźmy ziemniaki: należy je obrać, dokładnie umyć i pokroić w małe kostki. Obieramy marchewki i cebulę, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzącą wodę należy lekko posolić. Dodaj marchewkę, cebulę, ziemniaki i ziarna pieprzu. Gotuj przez około pięć minut. Kiedy czas się skończy, włożymy kawałki łososia do bulionu i gotujemy przez kolejne dwadzieścia minut, podczas gdy konieczne jest zmniejszenie ciepła. Następnie dodaj liść laurowy i po pięciu minutach ucho jest gotowe. Ucho łososia podaje się na stole z dodatkiem posiekanych ziół.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g