zupa puree z pomidorami

to danie z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie! Przepis kulinarny na tę włoską zupę pomidorową znalazłem w magazynie o modzie. Zupa pomidorowa puree jest nie tylko szybka w przygotowaniu, ale także lekkostrawna. Ci, którzy są na diecie, będą zadowoleni, próbując takiego jedzenia, a jeśli ugotujesz zupę na wodzie, otrzymasz wegetariańskie jedzenie.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 38 % 3 g
węglowodany 50 % 4 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

w stromej wrzącej wodzie zanurzamy umyte pomidory na kilka minut. Drobno posiekaj główkę cebuli i ząbki czosnku. Czosnek można przepuścić przez prasę. Następnie podgrzej oliwę z oliwek w rondlu i wrzuć tam czosnek i cebulę. Lekko zrumień warzywa. Pomidory obieramy, kroimy i wysyłamy na patelnię. Opłucz warzywa, odetnij wszystkie ogonki, zwiąż je i zanurz w rondlu, gotuj w ten sposób przez 10 minut na średnim ogniu. Następnie wyrzuć wiązkę ogonków. Pozostałe warzywa kroimy i zasypiamy w zupie, dodając przyprawy. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut, a następnie posiekaj blenderem. Posiekane pomidory dodajemy do ciepłego bulionu, solimy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.& nbsp;przepis na zupę pomidorową w postaci przecieru, podajemy z grzankami czosnkowymi. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy