skład / składniki
metoda gotowania
w stromej wrzącej wodzie zanurzamy umyte pomidory na kilka minut. Drobno posiekaj główkę cebuli i ząbki czosnku. Czosnek można przepuścić przez prasę. Następnie podgrzej oliwę z oliwek w rondlu i wrzuć tam czosnek i cebulę. Lekko zrumień warzywa. Pomidory obieramy, kroimy i wysyłamy na patelnię. Opłucz warzywa, odetnij wszystkie ogonki, zwiąż je i zanurz w rondlu, gotuj w ten sposób przez 10 minut na średnim ogniu. Następnie wyrzuć wiązkę ogonków. Pozostałe warzywa kroimy i zasypiamy w zupie, dodając przyprawy. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut, a następnie posiekaj blenderem. Posiekane pomidory dodajemy do ciepłego bulionu, solimy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.& nbsp;przepis na zupę pomidorową w postaci przecieru, podajemy z grzankami czosnkowymi. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g