skład / składniki
metoda gotowania
a teraz zacznijmy. Złowiony szczupak należy oczyścić i wypatroszyć, a następnie dobrze spłukać. Teraz należy go pokroić na duże kawałki i włożyć do rondla, zalać zimną wodą. Gotuj, aż woda się zagotuje.
następnie zmniejsz ogień, dodaj trochę soli i gotuj przez około 40-50 minut do miękkości. I nie zapomnij okresowo usuwać pianki łyżką cedzakową. Podczas gotowania bulionu należy obrać cebulę marchewką i pokroić w kostkę. Następnie korzenie pietruszki należy obrać i posiekać w paski. Gdy do końca gotowania pozostanie dziesięć minut, do bulionu należy dodać marchewkę, cebulę, liść laurowy, korzenie, ziarna pieprzu. Gdy czas się skończy, Dodaj do ucha czarny mielony pieprz i wyłącz ogień. Ucho szczupaka podawane jest na stole na talerzu z dodatkiem posiekanego koperku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g