kasza manna na mleku z jabłkami
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek podgrzej świeżo wyciśnięty sok jabłkowy i zagotuj. Następnie w cienkim strumieniu, stopniowo, nie zapominając o intensywnym mieszaniu, wlej semolinę. Następnie dodaj cukier, olej, skórkę z cytryny, rodzynki do powstałej masy, wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj, aż nasza owsianka będzie całkowicie gotowa. Rozbij jedno jajko na już ugotowaną owsiankę i dokładnie wymieszaj. To wszystko-kasza manna z jabłkami jest gotowa! Można go spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno wraz z mlekiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal / 100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g