zupa grzybowa puree z pieczarek ze śmietaną
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc najpierw usmaż grzyby na patelni w oleju roślinnym. Odłóż część, będziemy ich potrzebować później. Na patelni dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz mąkę pszenną. Kontynuuj smażenie. Teraz weź rondel, wlej do niego mleko i zagotuj. Włóż do niego smażone grzyby z cebulą i mąką i gotuj przez chwilę. Następnie weź blender i zamień zawartość zupy w puree. Wlać puree do rondla, dodać ciężką śmietanę i grzyby, które wcześniej odstawiono. Wygotować. Teraz zupę można wlać do talerzy i udekorować kwaśną śmietaną lub śmietaną. Możesz podawać z grzankami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g