kisiel owsiany z boczkiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
mąkę owsianą można bezpiecznie zastąpić Herkulesem, zwłaszcza że dużo łatwiej i łatwiej ją kupić. Namocz Herkulesa ciepłą wodą i umieść w ciepłym miejscu na zakwasie. Aby proces przebiegał szybciej, możesz dodać 1 łyżkę. l. specjalny zakwas. Dwa dni później sprawdzamy powstałą mieszaninę. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody i przefiltruj do osobnej patelni. Zaczynamy gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Powinniśmy dostać owsiankę. Gdy będzie gotowy, dodaj boczek smażony na patelni. Galaretka owsiana z boczkiem podawana jest z mlekiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka owsiana - 369 kcal/100g