kisiel owsiany z boczkiem

doskonała galaretka z boczkiem! Nie próbowałaś tego! Otrzymasz bardzo niezwykłą galaretkę, jeśli weźmiesz pod uwagę ten przepis kulinarny. Kuchnia estońska słynie z niezupełnie standardowych potraw. Oznacza to, że skład pozornie najzwyklejszych potraw obejmuje bardzo "odważne" składniki. To gdzie jeszcze możesz spróbować galaretki ze smalcem, powiedz mi? To jedzenie można słusznie nazwać ukraińskim, ponieważ to Ukraińcy wyróżniają się bardzo delikatnymi uczuciami do smalcu. Ale chodź, Estończycy przejęli palmę. Możliwe jednak, że w innych krajach mieszkańcy gotują podobne galaretki. Oznacza to, że przepis na galaretkę owsianą ze smalcem, z grubsza mówiąc.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 52 % 12 g
127 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D 30 min
 mąkę owsianą można bezpiecznie zastąpić Herkulesem, zwłaszcza że dużo łatwiej i łatwiej ją kupić. Namocz Herkulesa ciepłą wodą i umieść w ciepłym miejscu na zakwasie. Aby proces przebiegał szybciej, możesz dodać 1 łyżkę. l. specjalny zakwas. Dwa dni później sprawdzamy powstałą mieszaninę. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody i przefiltruj do osobnej patelni. Zaczynamy gotować na małym ogniu, ciągle mieszając. Powinniśmy dostać owsiankę. Gdy będzie gotowy, dodaj boczek smażony na patelni. Galaretka owsiana z boczkiem podawana jest z mlekiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g

Podobne przepisy