ucho po Staro-rosyjsku

najprostszy przepis na pyszną, bogatą zupę na obfity i pyszny lunch. Ulubiony przysmak rybaków wszech czasów i narodów – ucho na ognisku to wieloaspektowy przepis, istniejący w wielu gatunkach, z których każdy lub większość ma co najmniej jedno podobieństwo - ucho gotuje się zgodnie z tradycją, w garnku nad ogniskiem. Ale jeśli nie masz takiej możliwości, ucho staroruskie można bezpiecznie ugotować na zwykłym piecu kuchennym. Najważniejsze jest, aby wziąć dla niej kilka odmian świeżych ryb. To danie kuchni rosyjskiej, idealne na dni powszednie i święta. Wspaniała przekąska pod wódką. Wśród ryb nadających się do ucha można wymienić: Karaś, kryz, okoń, rybki i tak dalej. Taka ryba występuje obficie w każdej rzece w środkowej Rosji.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
32 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

dokładnie myjemy rybę pod bieżącą wodą, wkładamy do rondla, napełniamy wodą i podpalamy. Dodaj obrane korzenie i sól. Ogień powinien być słaby. Po przefiltrowaniu uwalniamy ryby. Włóż dużą rybę do bulionu, gotuj do miękkości, a następnie wyjmij i pokrój na porcje. Jeśli gotowy posiłek zostanie doprawiony winem porto lub białym winem, ucho będzie jeszcze smaczniejsze. Dobrze jest również dodać kawałek cytryny do talerzy z uchem.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Korzenie - 32   kcal/100g

Podobne przepisy