skład / składniki
metoda gotowania
mówią, że to jedzenie ma domowy styl. Oznacza to, że jedzą go, gromadząc się z całą rodziną przy stole. Jest przeznaczony tylko na sześć porcji. A jej przepis kulinarny jest taki.
najpierw moczymy makaron ryżowy i grzyby w ciepłej wodzie przez pół godziny. Kiedy wszystko pęcznieje, pokrój dapshę na kawałki o długości 6 centymetrów i wyczyść grzyby. Pokrój cienkie sznycle z wieprzowiny. Obierz i pokrój krewetki na małe kawałki. Smaż wieprzowinę z czosnkiem na dużej patelni z wysokimi bokami, aż się zrumieni. Następnie dodaj krewetki i grzyby i smaż wszystko razem przez minutę. Następnie wlej bulion i zagotuj. Włóż makaron ryżowy i jajeczny do gotującego się sosu.Zmniejsz ogień i gotuj, lekko mieszając, aż makaron będzie gotowy.
podawaj na stole w dużym naczyniu, dekorując plasterkami cytryny. Posyp makaron pokrojoną zieloną cebulą i koperkiem. Osobno możesz podać sałatkę ze świeżych pomidorów i marynowanych ogórków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g