zupa z głowy młodego baranka
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
przeczytałem ten przepis kulinarny w jakimś czasopiśmie. Nie jest tak skomplikowany, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. To jedzenie spodoba się wszystkim smakoszom produktów mięsnych.
najpierw musisz dokładnie umyć głowę młodego baranka. Następnie wkładamy go do rondla, napełniamy zimną wodą i gotujemy. Po zagotowaniu Usuń powstałą pianę łyżką. I dodaj do rondla: drobno posiekaną marchewkę, posiekaną cebulę, korzeń selera i kontynuuj gotowanie na małym ogniu.
gdy mięso zacznie oddzielać się od kości, wyjmij głowę i pokrój ją na pół. Wyciągamy z niego język i mózg, a mięso oddzielamy od kości. Wszystko to kroimy na małe kawałki.
w międzyczasie odcedź bulion, a następnie dodaj do niego pokrojone mięso. Następnie dodaj ugotowany ryż i pozostaw zupę do gotowania przez 15 minut. Następnie doprawiamy go kwaśnym mlekiem, posiekanymi twardymi jajkami, natką pietruszki, miętą, kwasem cytrynowym, czarnym pieprzem i masłem.
nasza zupa z głowy młodego baranka jest gotowa. Smacznego!
najpierw musisz dokładnie umyć głowę młodego baranka. Następnie wkładamy go do rondla, napełniamy zimną wodą i gotujemy. Po zagotowaniu Usuń powstałą pianę łyżką. I dodaj do rondla: drobno posiekaną marchewkę, posiekaną cebulę, korzeń selera i kontynuuj gotowanie na małym ogniu.
gdy mięso zacznie oddzielać się od kości, wyjmij głowę i pokrój ją na pół. Wyciągamy z niego język i mózg, a mięso oddzielamy od kości. Wszystko to kroimy na małe kawałki.
w międzyczasie odcedź bulion, a następnie dodaj do niego pokrojone mięso. Następnie dodaj ugotowany ryż i pozostaw zupę do gotowania przez 15 minut. Następnie doprawiamy go kwaśnym mlekiem, posiekanymi twardymi jajkami, natką pietruszki, miętą, kwasem cytrynowym, czarnym pieprzem i masłem.
nasza zupa z głowy młodego baranka jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g