zimna zupa z kalarepy

Korzyści z takiego koktajlu są niewiarygodnie ogromne! Przekonaj się sam! Cóż, nadal gotujemy zimne, bardzo smaczne i zdrowe letnie zupy. Znowu eksperymentujemy ... Werble-oto on. Oczywiście można się spierać o jego nazwę: zupę, puree, a może koktajl warzywny? Wiesz, może nie ma znaczenia, jak go nazywam. Najważniejsze jest to, że jest to najsmaczniejsze zdrowe jedzenie, ponieważ głównym składnikiem jest kalarepa. Smakuje jak zwykła kapusta, ale jest słodsza i bardziej soczysta. Kalarepa zawiera witaminy B1, B2, PP, a zawartość kwasu askorbinowego przewyższa nawet cytryny i pomarańcze (90 mg witaminy C w 100 g owoców). Otwieramy więc nasz przepis kulinarny i robimy wszystko w kolejności.
ksi-ksaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 74 % 17 g
100 kcal
IG: 41 / 0 / 59

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

obierz jabłko i kalarepę, pokrój w drobną kostkę. Włóż powstałą mieszaninę do blendera, dodaj zioła, przyprawy do smaku, wlej sfermentowane mleko (lub kefir), ubij. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem można dodać lód, grzanki lub orzechy. Do dekoracji można posypać ziołami i słodką papryką. Zimna zupa z kalarepy jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kalarepa - 42   kcal/100g
  • Ryazhenka - 85   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy