skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Cały proces rozpoczyna się od ugotowania całego kawałka wieprzowiny,a następnie pokrojenia go na porcje. Powstały bulion mięsny jest filtrowany.
Krok 3:
Składniki
Krok 4:
Wyciśnij nadmiar soku z kapusty, włóż do rondla z olejem, zacznij dusić na małym ogniu, stopniowo wlewając bulion.
Krok 5:
Osobno na maśle smażyć pokrojone na kawałki: marchewkę, cebulę
Krok 6:
I korzeń pietruszki.
Krok 7:
Kiedy przyjemny zapach rozprzestrzeni się po kuchni,
Krok 8:
Wlej tutaj wstępnie usmażoną (do jasnobrązowego) mąkę.
Krok 9:
W czystym i pięknym bulionie zanurzamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy
Krok 10:
I od razu wrzucamy tu duszoną kapustę
Krok 11:
Wraz z pieczeniem cebuli i mąki.
Krok 12:
Tłuszcz mielony na małe kawałki jest wysyłany tutaj
Krok 13:
I pietruszka.
Krok 14:
Sól, smak, dodaj przyprawy. Pokrojoną wieprzowinę można umieścić na patelni tuż przed końcem gotowania.
Krok 15:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal / 100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal / 100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal / 100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g