kapusta kiszona

pyszna i aromatyczna zupa z wieprzowiną i kiszoną kapustą! Przepis kulinarny o zabawnej nazwie "kapusta kiszona" osobiście przypomniał mi jedną z zup kuchni francuskiej, którą bardzo lubię. Właściwie to dlatego wziąłem go pewnego dnia. Kwaśny smak tej zupy (lub lepiej powiedzieć kapuśniak) spodoba się wielu, jestem tego pewien. I to jedzenie jest przygotowywane dość szybko, bez zbędnej mądrości.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 33 % 7 g
127 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cały proces rozpoczyna się od ugotowania całego kawałka wieprzowiny,a następnie pokrojenia go na porcje. Powstały bulion mięsny jest filtrowany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Składniki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyciśnij nadmiar soku z kapusty, włóż do rondla z olejem, zacznij dusić na małym ogniu, stopniowo wlewając bulion.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Osobno na maśle smażyć pokrojone na kawałki: marchewkę, cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I korzeń pietruszki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kiedy przyjemny zapach rozprzestrzeni się po kuchni,

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej tutaj wstępnie usmażoną (do jasnobrązowego) mąkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W czystym i pięknym bulionie zanurzamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I od razu wrzucamy tu duszoną kapustę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wraz z pieczeniem cebuli i mąki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Tłuszcz mielony na małe kawałki jest wysyłany tutaj

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I pietruszka.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Sól, smak, dodaj przyprawy. Pokrojoną wieprzowinę można umieścić na patelni tuż przed końcem gotowania.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal / 100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal / 100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal / 100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy