papryka w soku na zimę

nie ma nic bardziej soczystego niż to danie! Właściwie spróbuj!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 74 % 17 g
106 kcal
IG: 59 / 0 / 41

metoda gotowania

czas gotowania: 10 d

ten przepis kulinarny po prostu zdmuchnąłem w Internecie. A czego nie wolno? Nawiasem mówiąc, Internet został stworzony do komunikacji i wymiany informacji. Wymieniłam ją, w sensie informacji. Moje dziecko o papryce w soku pomidorowym mówi: "Daj mi jedzenie, które utonęło w pomidorach".
ktoś lubi paprykę gotowaną w całości, ale w naszej rodzinie wolą paprykę pokrojoną w talerze lub plasterki, która jest przyzwyczajona do nazywania, nazywa tę metodę krojenia. Nie jest to jednak ważne, najważniejsze jest, aby umyć pieprz i przetrzeć go we wrzącej wodzie (nie więcej niż 5 minut). Wrzuć do durszlaka i zastąp go strumieniem zimnej wody, aby szybko ostygł.
W międzyczasie musisz dodać sól, cukier do soku pomidorowego, a następnie wymieszać wszystko z olejem i podpalić. Włóż paprykę do słoików, nawet nie układaj. Paprykę najlepiej umieścić w słoikach, aby zmieścić się bardziej i wygląda bardziej zabawnie i tajemniczo niż leżąca papryka. Doprowadź solankę do wrzenia, wlej pieprz do słoików.
umieść słoiki w lekko wrzącej wodzie do sterylizacji na 10-15 minut. Zwijamy puszki. Zamknięte słoiki zawijamy w coś ciepłego. Po dniu lub dwóch otwieramy i usuwamy w chłodne miejsce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy