skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis kulinarny po prostu zdmuchnąłem w Internecie. A czego nie wolno? Nawiasem mówiąc, Internet został stworzony do komunikacji i wymiany informacji. Wymieniłam ją, w sensie informacji. Moje dziecko o papryce w soku pomidorowym mówi: "Daj mi jedzenie, które utonęło w pomidorach".
ktoś lubi paprykę gotowaną w całości, ale w naszej rodzinie wolą paprykę pokrojoną w talerze lub plasterki, która jest przyzwyczajona do nazywania, nazywa tę metodę krojenia. Nie jest to jednak ważne, najważniejsze jest, aby umyć pieprz i przetrzeć go we wrzącej wodzie (nie więcej niż 5 minut). Wrzuć do durszlaka i zastąp go strumieniem zimnej wody, aby szybko ostygł.
W międzyczasie musisz dodać sól, cukier do soku pomidorowego, a następnie wymieszać wszystko z olejem i podpalić. Włóż paprykę do słoików, nawet nie układaj. Paprykę najlepiej umieścić w słoikach, aby zmieścić się bardziej i wygląda bardziej zabawnie i tajemniczo niż leżąca papryka. Doprowadź solankę do wrzenia, wlej pieprz do słoików.
umieść słoiki w lekko wrzącej wodzie do sterylizacji na 10-15 minut. Zwijamy puszki. Zamknięte słoiki zawijamy w coś ciepłego. Po dniu lub dwóch otwieramy i usuwamy w chłodne miejsce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g