Szkocka zupa perłowa

nie lubisz tego kaszy? Ten przepis zmieni Twoje podejście do niej!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 45 % 5 g
45 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 20 min
szczerze kocham Szkocję i wszystko, co z nią związane. Dlatego od czasu do czasu gotuję coś ze szkockiej kuchni dla mojego męża. Niedawno natknąłem się na przepis kulinarny o nazwie szkocka zupa perłowa i po prostu nie mogłem się oprzeć, aby nie ugotować tego wykwintnego Dania. Muszę powiedzieć, że taka zupa jest klasycznym jedzeniem dla Szkocji, więc chciałem poczuć cały smak tego kraju w swojej kuchni. Więc przejdź do gotowania. Najpierw włóż jęczmień perłowy do małego rondla, napełnij wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie odcedzić i przenieść jęczmień do dużego rondla z mięsem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia, usunąć pianę z powierzchni, następnie zdjąć z ognia i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Następnie dodaj warzywa doprawione solą i pieprzem. Gotuj przez 45-60 minut. Dodaj pokrojone mięso. Danie jest gotowe! Podawaj szkocką zupę perłową bardzo gorącą. Jestem pewien, że ty, twoi krewni i przyjaciele z pewnością pokochacie to danie. Nikt nie pozostanie obojętny! Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Rutabaga - 34   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy