Szkocka zupa perłowa
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
szczerze kocham Szkocję i wszystko, co z nią związane. Dlatego od czasu do czasu gotuję coś ze szkockiej kuchni dla mojego męża. Niedawno natknąłem się na przepis kulinarny o nazwie szkocka zupa perłowa i po prostu nie mogłem się oprzeć, aby nie ugotować tego wykwintnego Dania. Muszę powiedzieć, że taka zupa jest klasycznym jedzeniem dla Szkocji, więc chciałem poczuć cały smak tego kraju w swojej kuchni. Więc przejdź do gotowania. Najpierw włóż jęczmień perłowy do małego rondla, napełnij wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie odcedzić i przenieść jęczmień do dużego rondla z mięsem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia, usunąć pianę z powierzchni, następnie zdjąć z ognia i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Następnie dodaj warzywa doprawione solą i pieprzem. Gotuj przez 45-60 minut. Dodaj pokrojone mięso. Danie jest gotowe! Podawaj szkocką zupę perłową bardzo gorącą. Jestem pewien, że ty, twoi krewni i przyjaciele z pewnością pokochacie to danie. Nikt nie pozostanie obojętny! Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Rutabaga - 34 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g