barszcz z buraczkami lwowski

kość nadaje się również do gotowania barszczu, oto doskonały przykład dla ciebie! Mieszkańcy zachodniej Ukrainy różnią się od mieszkańców wschodniej Ukrainy tak samo, jak ich jedzenie. Na przykład wyjaśniam, że barszcz lwowski gotuje się nie na mięsie, ale na kościach mózgu, a do bulionu dodaje się kiełbaski. W rezultacie okazuje się, że jest to prawie europejskie danie, bardzo smaczne, pachnące, satysfakcjonujące, jednak jak większość potraw kuchni ukraińskiej.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 7 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 45 % 9 g
90 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
zaczynamy wprowadzać w życie przepis kulinarny od gotowania bulionu na kościach. Kiedy wszystko dobrze się zagotuje i dojrzeje, natychmiast uwalniamy bulion z kości. Jeśli na kościach są chrząstki, zostaw je ukochanemu mężowi-takie rzeczy są przydatne. Zanurz ziemniaki pokrojone w kostkę w bulionie, gotuj przez pięć minut. Buraki gotujemy w skórce, jak na sałatkę, ale nie do końca, następnie obieramy, kroimy w paski i wkładamy na patelnię do oleju. Smażyć trochę i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić z makaronem przez około 20 minut. Drobno posiekaną cebulę, marchewkę i natkę pietruszki smażymy osobno. Buraki z pomidorem są najpierw wysyłane do bulionu, a następnie marchewki z cebulą. Gdy tylko nasze danie się zagotuje, wrzuć do niego wszystkie przyprawy, sól i słodycz. Kiełbaski pokrojone w małe kółka, smażone na oleju (lub w smalcu), zanurzamy w naszym barszczu na samym końcu gotowania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal / 100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Kości cukrowe - 105   kcal/100g

Podobne przepisy