barszcz z buraczkami lwowski
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy wprowadzać w życie przepis kulinarny od gotowania bulionu na kościach. Kiedy wszystko dobrze się zagotuje i dojrzeje, natychmiast uwalniamy bulion z kości. Jeśli na kościach są chrząstki, zostaw je ukochanemu mężowi-takie rzeczy są przydatne. Zanurz ziemniaki pokrojone w kostkę w bulionie, gotuj przez pięć minut. Buraki gotujemy w skórce, jak na sałatkę, ale nie do końca, następnie obieramy, kroimy w paski i wkładamy na patelnię do oleju. Smażyć trochę i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić z makaronem przez około 20 minut. Drobno posiekaną cebulę, marchewkę i natkę pietruszki smażymy osobno. Buraki z pomidorem są najpierw wysyłane do bulionu, a następnie marchewki z cebulą. Gdy tylko nasze danie się zagotuje, wrzuć do niego wszystkie przyprawy, sól i słodycz. Kiełbaski pokrojone w małe kółka, smażone na oleju (lub w smalcu), zanurzamy w naszym barszczu na samym końcu gotowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal / 100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Kości cukrowe - 105 kcal/100g