skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Najpierw umyj awokado. Następnie przetniemy go na pół-piękny, powiem ci, obraz się okazuje! Usuń z niego kość i pokrój miąższ w cienkie plasterki.
Krok 3:
Pamiętaj, aby umyć i drobno posiekać kolendrę.
Krok 4:
Weź duży kubek na sałatkę. Zaczniemy w nim lekko ubijać oliwę z oliwek i kolendrę oraz sok z limonki.
Krok 5:
Dodaj do tego przepysznego pysznego gotowanego krewetki z połówkami pomidorów, a także awokado i sól.
Krok 6:
Na pewno już wiesz, że takie rzeczy należy bardzo ostrożnie mieszać!
Krok 7:
Spróbuj, a zrozumiesz, ile soli i pieprzu musisz włożyć. Krótko mówiąc, zrób to według własnych upodobań. Sałatka z krewetek, którą otrzymasz, gdy tylko zechcesz ją przygotować, podawaj od razu na stole. Lub można go wcześniej schłodzić w lodówce. Ale jeszcze raz chcę przypomnieć, że lepiej jest podawać go do pół szklanki. Wtedy warzywa po prostu stracą świeżość.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g