Sałatka z awokado z krewetkami bez majonezu

egzotyczny owoc wzmocni twój układ sercowo-naczyniowy! Chociaż nie byłem jeszcze w Ameryce, ten przepis kulinarny ze Stanów jest niesamowity! Pyszne jedzenie nie do opisania! Sałatka z krewetkami z awokado jest po prostu przewiewna i niesamowicie piękna i świąteczna. Pamiętam, jak moi kumple, którzy na niego wpadli, byli zachwyceni. Nie mogłem się oprzeć po dwóch dniach i znowu ugotowałem to pyszne. Prawda, jak mówią, jest już dla duszy. Wystarczy nie zapomnieć o bardzo ważnym szczególe-sałatkę należy zjeść od razu. Jak tylko go ugotujesz. Powinien być spożywany tylko świeżo. Pamiętam, że sałatka, która pozostała rano, nie była już taka sama. Jest szczególnie dobry latem, w upalny wieczór! I nie tyle dlatego, że ma po prostu niesamowity smak. W końcu sałatka składa się z takich produktów, które są niezwykle przydatne dla układu sercowo-naczyniowego. Jego wartość energetyczna powinna zadowolić każdego człowieka. Oceń sam, w porcji sałatki 220 kalorii, 11 g tłuszczu, 6 g węglowodanów, 3 g błonnika, 25 g białka, 330 mg sodu. A jego dzienna stawka zawiera 20% witaminy C i 20% żelaza.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 12 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 10 % 2 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw umyj awokado. Następnie przetniemy go na pół-piękny, powiem ci, obraz się okazuje! Usuń z niego kość i pokrój miąższ w cienkie plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pamiętaj, aby umyć i drobno posiekać kolendrę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź duży kubek na sałatkę. Zaczniemy w nim lekko ubijać oliwę z oliwek i kolendrę oraz sok z limonki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj do tego przepysznego pysznego gotowanego krewetki z połówkami pomidorów, a także awokado i sól.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na pewno już wiesz, że takie rzeczy należy bardzo ostrożnie mieszać!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Spróbuj, a zrozumiesz, ile soli i pieprzu musisz włożyć. Krótko mówiąc, zrób to według własnych upodobań. Sałatka z krewetek, którą otrzymasz, gdy tylko zechcesz ją przygotować, podawaj od razu na stole. Lub można go wcześniej schłodzić w lodówce. Ale jeszcze raz chcę przypomnieć, że lepiej jest podawać go do pół szklanki. Wtedy warzywa po prostu stracą świeżość.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g

Podobne przepisy