skład / składniki
Metoda gotowania
barszcz jest przygotowywany na różne sposoby nie tylko w Rosji i na Ukrainie, ale także w niektórych obszarach obu krajów. Jeśli nigdy nie gotowałeś barszczu kijowskiego, zdecydowanie polecam to zrobić, ponieważ doznania smakowe są nowe i niezwykle przyjemne. Prawdziwy przepis kulinarny, który szpiegowałem na jednym kanale telewizyjnym, wydawał mi się tak ciekawy, że natychmiast wypróbowałem go na członkach rodziny. Teraz dzielę się z Tobą.
oto pierwsza ciekawostka dla Ciebie: gotujemy wołowinę w wodzie rozcieńczonej kwasem buraczanym (możesz zrobić to sam, znajdując odpowiedni przepis w Internecie, nie ma nic skomplikowanego, a on sam jest całkiem smaczny). Następnie używamy bulionu-wrzucamy do niego kapustę i ziemniaki, gotujemy prawie do miękkości. Posiekane buraki duszone na patelni z kawałkami jagnięciny. Osobno smażyć: pomidory i cebulę z marchewką i korzeniem pietruszki, kwaśne jabłka. Do bulionu Wprowadzamy po kolei wszystkie nasze tosty, gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne piętnaście minut. Następnie włóż gotowaną fasolę do barszczu, nieco później drobno posiekany smalec, starty z czosnkiem i natką pietruszki. Co najważniejsze-pod koniec gotowania nasze jedzenie powinno być kwaśne! Jeśli kwas nie wystarczy, dodaj więcej kwasu buraczanego do bulionu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g