skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zupełnie nowy smak niezwykłe jedzenie o nazwie" prosty i pyszny barszcz wołowy " zyskuje dzięki cukinii. Nie uwierzysz, jak bardzo jeden składnik jest w stanie zmienić smak całego dania. Po pierwszym spróbowaniu takiego barszczu wielu nie zrozumie, że zawiera cukinię. Sprawdź więc sam ten przepis kulinarny, warto to zrobić już ze względu na różnorodność.
proces gotowania tego barszczu jest pod wieloma względami podobny do procesu gotowania zwykłego, tradycyjnego barszczu. Oznacza to, że najpierw gotuje się mięso (w całym kawałku lub, jeśli chcesz szybko, w kawałkach). Aby bulion był czysty, możesz go odcedzić, a następnie postępować zgodnie ze schematem: zanurz ziemniaki i kapustę we wrzącej cieczy. Buraki podajemy w oleju oddzielnie od innych warzyw. Marchewkę, cebulę i korzeń pietruszki można smażyć na oleju wraz z jabłkami, które lepiej zetrzeć na grubej tarce (na przykład zrobiłem to, ale najpierw je obierałem). Pomidory są gotowane i przecierane przez sito lub po prostu krojone w plasterki i zanurzane we wrzącym bulionie (można usunąć skórkę). W jakiej kolejności napełnisz Barszcz warzywami, nie ma znaczenia, najważniejsze jest to, że w ostatniej kolejności dodano: cukinię (pokrojoną w kostkę), pomidory i jabłka. Przyprawiamy prawie gotowe danie przyprawami i wkładamy warzywa bezpośrednio do talerza. Całe gotowanie zajmuje niecałą godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g