Barszcz czernihowski z fasolą i cukinią

dzięki sekretnemu składnikowi Barszcz ma inny smak!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 47 % 7 g
86 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

zupełnie nowy smak niezwykłe jedzenie o nazwie" prosty i pyszny barszcz wołowy " zyskuje dzięki cukinii. Nie uwierzysz, jak bardzo jeden składnik jest w stanie zmienić smak całego dania. Po pierwszym spróbowaniu takiego barszczu wielu nie zrozumie, że zawiera cukinię. Sprawdź więc sam ten przepis kulinarny, warto to zrobić już ze względu na różnorodność.
proces gotowania tego barszczu jest pod wieloma względami podobny do procesu gotowania zwykłego, tradycyjnego barszczu. Oznacza to, że najpierw gotuje się mięso (w całym kawałku lub, jeśli chcesz szybko, w kawałkach). Aby bulion był czysty, możesz go odcedzić, a następnie postępować zgodnie ze schematem: zanurz ziemniaki i kapustę we wrzącej cieczy. Buraki podajemy w oleju oddzielnie od innych warzyw. Marchewkę, cebulę i korzeń pietruszki można smażyć na oleju wraz z jabłkami, które lepiej zetrzeć na grubej tarce (na przykład zrobiłem to, ale najpierw je obierałem). Pomidory są gotowane i przecierane przez sito lub po prostu krojone w plasterki i zanurzane we wrzącym bulionie (można usunąć skórkę). W jakiej kolejności napełnisz Barszcz warzywami, nie ma znaczenia, najważniejsze jest to, że w ostatniej kolejności dodano: cukinię (pokrojoną w kostkę), pomidory i jabłka. Przyprawiamy prawie gotowe danie przyprawami i wkładamy warzywa bezpośrednio do talerza. Całe gotowanie zajmuje niecałą godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy