skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty dla shurpy.
Krok 2:
Pokrój cebulę w półpierścienie. Wlej olej i podgrzej go, aż pojawi się dym. Następnie rzucamy cebulę pokrojoną w cienkie półpierścienie. Tutaj musisz bardzo uważnie obserwować, aby cebula się nie przypaliła.
Krok 3:
Pokrój mięso w kostkę. Lekko sól, pieprz i dodaj przyprawy.
Krok 4:
Po usmażeniu cebuli wkładamy mięso pokrojone w kostkę, około centymetra na centymetr.
Krok 5:
Podczas smażenia mięsa pokrój marchewki w paski.
Krok 6:
Mięso powinno być opiekane do ciemnego koloru. Następnie rzucamy marchewki, stale mieszamy tosty
Krok 7:
Gdy cały płyn wyparuje, wlej wodę prawie do góry i gotuj, aż mięso będzie gotowe. Mamy ciemny pieczony bulion.
Krok 8:
Ziemniaki kroimy w kostkę. Kładziemy ziemniaki. Jeśli ziemniaki są duże, należy je pokroić, a małe można umieścić w całości. Doprowadź ziemniaki do gotowości.
Krok 9:
W międzyczasie zetrzyj pomidory na grubej tarce. Jeśli od razu włożysz pomidory, ziemniaki pozostaną twarde. Dobrze, gdy pomidory są czerwone i dojrzałe, ale nie było ich pod ręką: nasze pomidory są Blade.
Krok 10:
W takim przypadku możesz dodać łyżkę pomidora. Ponownie zagotuj, a shurpa jest gotowa. Najlepiej podawać ze śmietaną lub kwaśnym mlekiem, posypane drobno posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal / 100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g