skład / składniki
metoda gotowania
to jeden z białoruskich przepisów kulinarnych, który zawiera ulubione przez Białorusinów produkty. To smalec i kwas chlebowy. Takie pierwsze danie dobrze jest ugotować na wsi, gdzie wybór produktów jest niewielki, ale zawsze pod ręką są warzywa z ogrodu, kawałek smalcu, mąka i kwas chlebowy, który jest bardzo prosty do przygotowania w domu. Jakie jedzenie jest nadal potrzebne, aby szybko i smacznie zjeść między ciężką pracą fizyczną na polu.
zacznijmy gotować. Weź garnek i wlej do niego wodę. Dodaj do niego kwas chlebowy, aby ich stosunek wynosił 4 do 1. Postaw garnek na ogniu i zagotuj. Weź zboże, które lubisz. Zwykle bierzemy jęczmień lub pszenicę spaseruj go i rozcieńcz wodą. Dodaj do rondla, w którym zagotowała się woda z kwasem chlebowym. Gotuj płatki przez pięć minut, od czasu do czasu stale mieszając. W tym czasie pokrój smalec na kawałki i podsmaż z cebulą i selerem. Umieść je na patelni. Sól, pieprz do smaku. Następnie włóż patelnię do piekarnika na 5-10 minut.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g