makaron z szynką i pieczarkami

Jak zrobić kulinarne arcydzieło z niczego? Magia? Nie, ten przepis! Przychodząc do nas z wizytą, towarzysz męża z godną pozazdroszczenia regularnością chwali jedno drugie danie, które stale i chętnie je w domu. I gotuje go-szybko i smacznie-ukochany małżonek. Kiedy zainteresowałem się tym pysznym daniem, a potem spróbowałem, nie omieszkałem go ugotować dla mojego domu. Rozkosz nie miała końca. Tak więc ten przepis kulinarny jest niezwykle prosty. I możesz go ugotować dosłownie w kilka minut. Oceńcie sami!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 20 % 10 g
węglowodany 65 % 33 g
255 kcal
IG: 3 / 97 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
aby zrobić makaron z szynką i pieczarkami, najpierw musisz pokroić szynkę i pieczarki. Powinny być w formie makaronu. Następnie rozgrzej patelnię, rozpuść na niej masło, lekko usmaż szynkę i pieczarki. Po zakończeniu smażenia dodaj następujące składniki-pomidor, sól i pieprz. Gotuj całą tę pysznie pachnącą masę przez pięć minut, a następnie natychmiast wymieszaj z gotowanym makaronem.

nie zapomnij o małej tajemnicy – nie myj makaronu zimną wodą, ale musisz to zrobić tylko wrzącą wodą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy