makaron z szynką i pieczarkami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby zrobić makaron z szynką i pieczarkami, najpierw musisz pokroić szynkę i pieczarki. Powinny być w formie makaronu. Następnie rozgrzej patelnię, rozpuść na niej masło, lekko usmaż szynkę i pieczarki. Po zakończeniu smażenia dodaj następujące składniki-pomidor, sól i pieprz. Gotuj całą tę pysznie pachnącą masę przez pięć minut, a następnie natychmiast wymieszaj z gotowanym makaronem.
nie zapomnij o małej tajemnicy – nie myj makaronu zimną wodą, ale musisz to zrobić tylko wrzącą wodą.
nie zapomnij o małej tajemnicy – nie myj makaronu zimną wodą, ale musisz to zrobić tylko wrzącą wodą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g