przegrzebek z cytryną

lekkie, przewiewne danie, które Cię zachwyci!
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 82 % 14 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 6 % 1 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

patrząc na zdjęcie, chcę raczej chwycić nóż widelcem, pokroić przegrzebek z cytryną na kawałki i zacząć się cieszyć. Cóż, aby to zrobić, musisz najpierw ugotować. Zasadniczo w tym przepisie nie ma nic trudnego i nie więcej niż 15 minut + czas chłodzenia. Ogólnie rzecz biorąc, przegrzebek, a raczej mięso, bardzo przypomina smak krabów, ale zyskuje specjalny smak, jeśli podasz go z cytryną.
weź rondel i wlej do niego wodę, zagotuj i Posol. Następnie włóż mięso przegrzebka do wrzącej wody, dodaj pieprz. Wszystko to gotujemy przez 10 minut, po czym odstawiamy do ostygnięcia. Gdy tylko ostygnie, pokrój w cienkie plasterki i połóż na talerzu. Następnie bierzemy cytrynę, kroimy w zgrabne rundy i układamy wokół plasterka, nadając potrawie piękny wygląd. Smacznego.
oprócz przegrzebków można również podawać pomidory, zieloną sałatę, paprykę, ogórki kiszone lub świeże. Ogólnie, kto chce. Jeszcze raz smacznego.
przegrzebek jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy, ponieważ zawiera wiele składników odżywczych. Mięso przegrzebka zawiera jod, fosfor, magnez, miód, siarkę, sód, wapń, mangan, cynk.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g
  • Przegrzebek - 88   kcal/100g

Podobne przepisy