skład / składniki
metoda gotowania
patrząc na zdjęcie, chcę raczej chwycić nóż widelcem, pokroić przegrzebek z cytryną na kawałki i zacząć się cieszyć. Cóż, aby to zrobić, musisz najpierw ugotować. Zasadniczo w tym przepisie nie ma nic trudnego i nie więcej niż 15 minut + czas chłodzenia. Ogólnie rzecz biorąc, przegrzebek, a raczej mięso, bardzo przypomina smak krabów, ale zyskuje specjalny smak, jeśli podasz go z cytryną.
weź rondel i wlej do niego wodę, zagotuj i Posol. Następnie włóż mięso przegrzebka do wrzącej wody, dodaj pieprz. Wszystko to gotujemy przez 10 minut, po czym odstawiamy do ostygnięcia. Gdy tylko ostygnie, pokrój w cienkie plasterki i połóż na talerzu. Następnie bierzemy cytrynę, kroimy w zgrabne rundy i układamy wokół plasterka, nadając potrawie piękny wygląd. Smacznego.
oprócz przegrzebków można również podawać pomidory, zieloną sałatę, paprykę, ogórki kiszone lub świeże. Ogólnie, kto chce. Jeszcze raz smacznego.
przegrzebek jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy, ponieważ zawiera wiele składników odżywczych. Mięso przegrzebka zawiera jod, fosfor, magnez, miód, siarkę, sód, wapń, mangan, cynk.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Korzeń chrzanu - 59 kcal/100g
- Przegrzebek - 88 kcal/100g